Blog van Natuurpunt Rotselaar

NIEUW: dinsdag wandeldag

Midweekwandelingen
Heb jij het ook vaak zo druk in het weekend? En heb je in de week wel zin om eens flink van de natuur te genieten? Dan is dit iets voor jou!
Elke 2de dinsdag van de maand wandelen enkele Rotselaarse Natuurpunters door een natuurparel in de buurt. Iedereen is welkom om mee op stap te gaan.
We spreken telkens af om 9 uur en eindigen rond 12 uur.
 14 maart: Beninksberg.
Parking kruispunt Blauwmolenstraat en Klein Vlasselaar, Wezemaal.
 11 april: Wingevallei met kloosterbroekbos
Samenkomst: Wezemaalplein, Wezemaal

Midweekwandelingen

Heb jij het ook vaak zo druk in het weekend? En heb je in de week wel zin om eens flink van de natuur te genieten? Dan is dit iets voor jou!
Elke 2de dinsdag van de maand gaan we in een natuurgebied in de buurt wandelen. Op 14 maart trekken we de Beninksberg op.

Afspraak:
Dindag 14 maart, 9 uur,
Parking kruispunt Blauwmolenstraat en Klein Vlasselaar.
We eindigen rond 11u30.

Tochtje op de grens met Tremelo.

Laekdal

Eind september. Prachtig fietsweer. Ik sta bij Ninde op het fietspad aan de rechteroever van de Dijle op het brugje boven het beekje dat  in de Dijle stroomt. Een klein beekje dat amper water bevat, of is het een riool? En toch is dit een rivier, de Laak, die in de toekomst, weer zal vloeien zoals bij het begin van vorige eeuw.

Natuurpunt Rotselaar op de grens.

Met trots beheren wij ‘onze’ Wijngaardberg, zodat de natuur erop vooruit gaat en de mensen hiervan kunnen genieten. “Zijn jullie alleen maar bezig in Wezemaal?”, vraagt men ons weleens. Er zijn ook mooie natuurpuntgebieden op de grens, want die houden geen rekening met gemeentegrenzen! Onze buur-afdelingen laten daar de natuur tot pareltjes ontwikkelen. Er kunnen ook nog veel enthousiastelingen aan meebouwen! Wil je af en toe of iets meer actief van de natuur genieten? Geef ons dan een seintje! Dit kan via de website: natuurpuntrotselaar.be

Expeditie Eatuurpunt in Rotselaar

Eten en slapen in Rotselaar.

Op het kampeerterrein van het Sint-Pauluscentrum in Rotselaar werd er voor de 40 stappers, die de expedietocht van Tienen naar Mechelen ondernamen, en hun helpers, een overnachtingsplaats voorzien door de afdeling Rotselaar. Weinigen van het bestuur konden zich vrijmaken, maar gelukkig konden we rekenen op genoeg mensen om mee te werken.

Pagina's

Abonneren op RSS - Blog van Natuurpunt Rotselaar