Expeditie Eatuurpunt in Rotselaar

Eten en slapen in Rotselaar.

Op het kampeerterrein van het Sint-Pauluscentrum in Rotselaar werd er voor de 40 stappers, die de expedietocht van Tienen naar Mechelen ondernamen, en hun helpers, een overnachtingsplaats voorzien door de afdeling Rotselaar. Weinigen van het bestuur konden zich vrijmaken, maar gelukkig konden we rekenen op genoeg mensen om mee te werken.

Zaterdagmiddag werd  de kampplaats opgesteld. Tafels, banken, gasbekkens, eten en drank werden aangevoerd. Niet te vergeten: ook  shelters, genoeg om eet- en kookplaats te beschermen tegen de weergoden. Dit bleek echt wel nodig: toen de eerste expedietieleden aankwamen, was het aan het regenen, toen de laatste binnen kwamen, was het aan het gieten! Tijdens hun tocht moesten deze stappers niet alleen water vanuit de lucht trotseren, maar ook dat van overstroomde gebieden die ze door moesten. Een enthousiast applaus bij het binnenkomen was dan ook zeker verdiend!

Het avondmaal, dat door verschillende Natuurpuntleden thuis en ter plaatse werd klaargemaakt, viel erg in de smaak.  Daarna was het tijd voor verbroedering rond de vuurkorven, gelukkig zonder veel nattigheid.

Na een rustige nacht en ontbijt, konden we de dapperen uitzwaaien en opruimen.

Expedietieleden, jullie dankbaarheid, ondanks de vermoeide tocht, deed ons deugd.

Aan al de vrijwilligers, mensen die we al kenden en leden die we hebben leren kennen: een dikke merci!