Een pluspunt voor de Natuur

Welkom bij Natuurpunt Rotselaar. We zijn een afdeling van Natuurpunt en ijveren voor het behoud van natuur en landschap ten bate van iedereen. Door onze inzet ziet Rotselaar er anders uit: meer open ruimte, en een grotere biodiversiteit.

Wat doen we concreet?

 • Beleid
  We nemen deel aan de Milieuadviesraad (MAR)  en de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (GECORO) van de gemeente Rotselaar. We houden de vinger aan de pols bij al wat met natuur en milieu te maken heeft in onze gemeente.
   
 • Beheer
  Op de Wijngaardberg heeft Natuurpunt een erkend natuurreservaat van 27 hectare in beheer. Van september tot maart is er maandelijks één werkdag waar iedereen welkom is. Voor begeleide wandelingen kan u best de conservators contacteren.
   
 • Natuurstudie
  De Sleedoornpage (een zeldzame vlinder) is één van onze 'koesterburen'. In ons natuurreservaat Wijngaardberg werd naar eitjes gezocht. Nu worden de bosranden waar we ze vonden speciaal bescherm en nieuwe bosranden aangeplant. 
  In en buiten he reservaat worden planten en dieren gemonitord.
   
 • Natuureducatie
  Voor de scholen organiseert onze afdeling educatieve natuurbeheerdagen in het natuurgebied Wijngaardberg.
  We werken actief mee aan de opleiding van natuurgidsen. Jaarlijks worden op verschillende plaatsen binnen de regio Oost-Brabant natuurcursussen georganiseerd waaraan iedereen kan deelnemen. Zo liep er in 2014 een cursus Vogels kijken, die in 2015 een vervolg zal krijgen.
   
 • Activiteiten
  We organiseren heel het jaar door wandelingen, beheerdagen en andere activiteiten. In onze kalender lees je er alles over.
   

E-mail: je kan ons per e-mail contacteren op het adres info@natuurpuntrotselaar.be

Voorzitter: Veerle Vervoort 016 30 92 95, 0486 29 46 35

Conservators:

 • Rudy Van Nuffel 0497 28 16 17
 • Ludo Segers 0485 88 43 13, 016 56 03 80